A család új kedvence

Az ember mindig elképzel magáról egy képet mielőtt még megtalálja a nagy őt és férjhez megy. Gyereket vállal, háziasszonyként éli az életét, imád sürögni és forogni a konyhában, szeret játszani a gyerekekkel és sorolhatnám tovább a végeláthatatlan tényezőket. Persze aztán általában az élet húz egy újabb lapot és már árnyaltabb lesz a kép, vagy akár teljesen meg is változik. Mondjuk hogy ha az ember nem egy magyar fiút választ magának férjül, hanem egy tengerparti kis városból származó olasz férfit, akkor persze már a magyaros ízek mellé biztosan be kell iktatni egy kis olasz, és ebben az esetben ráadásul egy kis tenger gyümölcsei ízt és ételkínálatot is. Azt gondoltam sokáig, hogy a családom ágálni fog ezek ellen az ételek ellen és persze igaz, hogy elég sokan furcsán is néztek a tenger gyümölcsei pizza szeletére amikor a tányérjukra tették, de mivel a tésztát is én csináltam és a feltét is friss volt, és a saját magam keze által készített, azt láttam, hogy meglepődtek ugyan, de mindenkinek egytől egyig ízlett.

Azóta az én családom az, aki minden egyes összejövetelre legalább ezt a fajta pizzát kéri tőlem, de már van egy kókusztejes rákleves is, ami szintén nagy kedvenc lett. Ebből is minden egyes családi eseményre vinnem kell, mert a gyerekek is imádják, és mindamellett hogy nagyon finom még egészséges is. Egyszóval a család új kedvence lett ez az ízvilág, és bár sosem gondoltam volna, egyikük sem zárkózott el ezektől az ételektől, még a nagymamám és a nagypapám is örömmel falatozgat a levesből, mert nekik az lett a nagy kedvenc, a pizzán nekik túl sok a kagyló elmondásuk szerint.

Nagy fejtörést okozott azonban egy időben, hogy ezeket a tenger gyümölcsei alapanyagokat vajon honnan tudnám gyorsan és egyszerűen, mégis jó áron és friss minőségben beszerezni, hiszen ezeknek az ételeknek az esetében ez nagyon fontos. A férjem pedig megtalálta a tökéletes megoldást, hiszen az ocean fodd oldalán, az oceanfood.hu oldalon rendelni lehet a legkülönfélébb tengeri herkentyűk választékából, és nagyon gyorsan házhoz is szállítják ezeket az alapanyagokat. Most már tehát minden adott ahhoz, hogy sokat álljak a konyhában, ahogyan régen elképzeltem, de koránt sem a magyaros ízek, hanem a tenger gyümölcseinek ízvilága miatt.